Massagepraktijk Til

In balans door het leven

Balans herstellen/ ontspannen


  • Je bent je moe
  • Je gedachten blijven maar malen
  • Je bent emotioneel, barst zonder reden in tranen uit

Dit zijn allemaal tekenen van een overspannenheid of burn-out. 

Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het bouwt zich langzaam op, zodat je het vaak pas echt merkt als je alle bovenstaande symptomen hebt. De balans tussen spanning en ontspanning is al lange tijd verstoord, maar je hebt niet naar je lichaam geluisterd, zodat het alsmaar erger is geworden.

In mijn zoektocht naar genezing ben ik er van overtuigd geraakt dat ziekte en gezondheid een kwestie van balans is. Balans in het leven, in je lichaam, in je geest, in je omgeving. 


Een zekere mate van stress/spanning is gezond. Het zorgt ervoor dat je in actie komt. Maar als de spanning chronische wordt, dan gaat het fout.

Op het moment dat de balans in je lichaam, geest of leven verstoord is, wordt je ziek. Dit zal zich meestal in eerste instantie als iets kleins uiten, je bent moe. Als je gewoon doorgaat en hier geen aandacht aan schenkt, wordt het probleem groter. Je lichaam geeft aan dat het niet door kan en je wordt dus steeds vermoeider. Als je dit lang genoeg volhoud, wordt het nog erger en kun je overspannen worden en later zelfs in een burn-out terecht komen. Je bent al lange tijd bezig om roofbouw te plegen.Laten we samen kijken hoe jij terug in balans kunt komen